Päronskrutt

Päronskrutt

Söndag

AugustiPosted by Anna Mattsson Sun, August 28, 2011 21:46:55
Härlig helg går mot sitt slut!
Medan Oskar varit iväg på vift i helgen så passade även jag på att sticka iväg. Lördag och söndag har spenderats i Helsingborg hos syster med sambo. Efter lite oljetrassel i Tyringe (tack svärfar för hjälpen) så landade jag och Charlie in strax innan lunch. Det blev en runda på stan under eftermiddagen och kvällen blev lugn med middag och film. Innan frukost idag gick vi en liten tur till det lokala bageriet och köpte frallor - en sån sak kan man sakna från tiden då man levde cityliv! Sen tog vi en tur ut till Höganäs och outletsen som finns där. Ljuvligt vackert är där! Tack så mycket kära ni för en mysig helg!

Ikväll har jag njutit av de små tingen - gräsmattan som kittlar tårna då den växt sig lite för lång, sitta ute på däcket och se solen gå ner - ja ni vet sånt där som ibland kan få en att stanna upp och tänka hur lycklig man är! Tankarna blir ju inte minst tydliga då jag sedan tittade på SVT´s dokumentär om barn som får cancer - gråtpiller!

Nä nu ska jag lukta lite till på mitt nya fina ljus från Yankee Candle som jag fick av Milla i födelsedagspresent. Fick välja fritt i deras butik i Helsingborg och det va minsann inte helt lätt. Men nu då doften fyller huset är jag rätt säker på att det blev rätt tillslut!

  • Comments(4)//paronskrutt.trasig.net/#post73

Tisdag igen

AugustiPosted by Anna Mattsson Tue, August 23, 2011 17:13:46
Lite foton från vår dag idag!

  • Comments(3)//paronskrutt.trasig.net/#post72

Tisdag

AugustiPosted by Anna Mattsson Tue, August 23, 2011 15:01:29
Bjuder på några bilder från helgen som gick. Först Charlie som morgonmyser i pyjamas - och det är Oskars gamla pyjamas - älskar när man kan använda det som finns sparat!
Sen en bild på mej själv från lördagens fest hos Fia & Filip. En kalastillställning där vi tränade på att vända mariekex i munnen - mycket givande sysselsättning! Mästaren klarade SJU på höjden staplade kex! Det var barnfri fest så Charlie fick testa på att sova hos mormor och morfar och det gick superbra. Vi passade på att ta sovmorgon!!!
Helgen avslutades med Gävlebesök då föräldrarna och lilla Leah kom över på lite fika. Bäbisarna verkar gilla varandra skarpt! Undrar vilken hemlis Leah viskar i Charlie öra??

  • Comments(0)//paronskrutt.trasig.net/#post71

Fredag

AugustiPosted by Anna Mattsson Fri, August 19, 2011 10:54:20
Firade lilla pappas födelsedag igår! Grillade korv och njöt i deras lilla myshörna. Vi fick en skön sommarkväll men idag är hösten tillbaka...regn och 15 grader ute :-(
Jag som planerat att fixa vid min trädgårdsbod, gräva klart för avloppet där - kanske lättar till i eftermiddag?

Tipsar om Kreativ Insikt där man kan köpa underbara tavlor, kort mm som inspirerar och är vackra att titta på. Även fina barntavlor. Värt ett besök!

  • Comments(1)//paronskrutt.trasig.net/#post70

Måndag

AugustiPosted by Anna Mattsson Mon, August 15, 2011 08:31:03
Namngivning för Charlie Oskar Arthur Petersson hade vi igår! Åhh så lyckat det blev! Lite regn precis innan gästerna kom men sen fick vi uppehåll resten av eftermiddagen som bjöd på finfina tal från våra älskade familjer, skratt & tårar, presentöppning, fika och konstnärstalanger! Tack alla som var med! Vi va helt däckade igårkväll! Charlie somnade typ en timme tidigare än vanligt :-)

  • Comments(1)//paronskrutt.trasig.net/#post69

Fredag

AugustiPosted by Anna Mattsson Fri, August 12, 2011 17:45:43
Tackar moster Milla för Charlie-passningen! Då kunde det bli lite gjort i trädgården idag... Katten Gurra missförstod att vi skulle lägga grenarna i korgen och hoppade själv i!

Till lunch blev det våfflor med grädde och sylt (onyttigt I know - men gott som tusan!)

Frasvåfflor:
Smält 100 g margarin

Blanda ihop 3 dl mjöl, 1 tsk bakpulver & 0,25 tsk salt.

Vispa ihop med 4 dl mjölk och vispa till sist i margarinet

Räckte till ca 10 våffor  • Comments(0)//paronskrutt.trasig.net/#post68

Torsdag

AugustiPosted by Anna Mattsson Thu, August 11, 2011 18:44:24
Den vackra kvällen på Ivö fylldes av regn... men med lite värmeljus och filtar och med regnet smattrandes mot taket blev det ändå en mysig kväll! Grillningen skedde under en tät gran...

Sen sist har vi även haft Emil med föräldrar här på middag! Fick sitta inne då även den kvällen bjöd på regn... Grabbarna bjöd på pyjamasparty... sötnosar!

Idag har det blivit ett besök hos Fia och barnen samt ett besök i Jamboreens outletshop. Fyndade en barnstol för femtio spänn, lakan, lådor, tvål, någon teknisk pryl till O mm. Nu blir det slappekväll!

  • Comments(0)//paronskrutt.trasig.net/#post67

Måndag

AugustiPosted by Anna Mattsson Mon, August 08, 2011 15:24:15
Firade mammas sista semesterdag igår med att njuta av en fika på Åhus mysigaste och finaste café Fina Fisken. Smaskade i oss nygräddade våfflor med sylt, grädde och glass. Ett ställe att hämta inspiration och ladda ny energi!

Idag är det min födelsedag men vi tog firandet i helgen så ikväll blir det till att åka till vackra Ivö för lite socialt häng!

  • Comments(0)//paronskrutt.trasig.net/#post66